Handjehelpen

Student Roos vertelt over haar vrijwilligerswerk bij Handjehelpen: “De vrijdagmiddag met Ad is een relax-moment”

Roos van Lin (20) is derdejaars Psychologie en sinds half augustus student-vrijwilliger bij Ad Froon. Ad is 78, lijdt aan dementie en is blij dat studente Roos elke vrijdagmiddag bij hem op bezoek komt als vrijwilligster van Handjehelpen. Bij mooi weer maken ze een wandelingetje, of ze doen wel eens samen boodschappen. En vaak is het gezellig kletsen bij een kopje thee of koffie.

Ad laat trots zijn verzameling internationale kerststalletjes aan Roos zien. In een fotoboek dat hij samen met zijn broer heeft gemaakt zijn honderden exemplaren te bewonderen. En de mooiste sieren in zijn gezellige woonkamer in Utrecht. Roos: “Ik vind het als actieve student heel erg fijn om eens met andere mensen in contact te zijn. Ik praat met Ad over hele andere dingen dan op de roeiclub of de studentenvereniging. Onze vrijdagmiddag zie ik als een relax-moment, ik kijk er altijd erg naar uit. Het is goed om eens buiten je comfortzone te treden, dat is heel erg leerzaam. Ik zie nu ook wat voor een impact de ziekte van Ad heeft op zijn dochter en zijn ex-vrouw. Ook met hen heb ik regelmatig contact.

Brandschone keuken
Ad kan zich nog goed één van hun eerste afspraken herinneren. “We gingen samen boodschappen doen maar werden drijf en drijfnat”, zegt hij lachend. Roos heeft ook een keertje voor hun tweetjes gekookt bij Ad thuis. “Ik vond het heerlijk om te koken met mooie pannen in een brandschone keuken, wat een luxe vergeleken bij een studentenhuis.” Op andere dagen in de week gaat Ad onder andere naar de dagopvang, iets waar hij zich niet altijd op verheugt. “Maar dat vind je altijd nog leuker dan de pedicure die 1 keer per maand langskomt”, zegt Roos. En daar is Ad het helemaal mee eens.

Ad Froon en zijn studentvrijwilligster Roos van Lin

Word ook studentvrijwilliger. Handjehelpen verzorgt één op één maatjescontact. We gaan voor de optimale match, houden rekening met jouw wensen en bieden je begeleiding en scholing.

Bekijk onze vrijwilligersvacatures op: vrijwilligerswerk of neem contact op met Annemieke Rietberg via arietberg@handjehelpen.nl / 06-81962338 voor meer informatie.