Symposium: Radicalisering Ontrafeld

• Dit event is voorbij.

Symposium: Radicalisering Ontrafeld

april 24 @ 18:00 - 22:00

Woensdag 24 april is het zo ver: dan vindt het jaarlijkse symposium van studievereniging Versatile plaats. Dit jaar onder de naam “Radicalisering Ontrafeld”. Wereldwijd is radicalisering onder jongeren een actueel maatschappelijk thema. Het is een proces waarin individuen en groepen ideeën ontwikkelen die steeds radicaler worden, wat er uiteindelijk voor kan zorgen dat ze bereid zijn om met geweld door te drukken. Naast het risico van het afglijden naar jihadisme geeft radicalisering spanningen en conflicten op school, in de wijk en in de samenleving. Tijdens het symposium zal er vanuit verschillende perspectieven op radicalisering onder jongeren worden gekeken, namelijk op basis van persoonlijke ervaring, beleid en preventie.

Önder Duran is de gastheer van het symposium en zal de avond presenteren. Hij is docent bij Algemene Sociale Wetenschappen en verzorgt regelmatig colleges over integratie, polarisatie en radicalisering. De komende weken worden de sprekers aangekondigd in dit evenement. Zorg dus dat je je Facebook in de gaten houdt! Iedereen is welkom op dit gratis symposium, dus neem gerust je vrienden, huisgenoten en/of familieleden mee!
Het symposium vindt plaats in Ruppert Paars in het Marinus Ruppertgebouw op Leuvenlaan 21 in Utrecht. Vanaf 18 uur is de inloop en om stipt 18:30 uur beginnen we, zorg dus dat je
op tijd bent!

Wil je hier graag bij zijn? Zet je dan snel op aanwezig en meld je aan door te mailen naar sympociesvversatile@gmail.com.

Liefs,
De symposiumcommissie van Versatile