Handje Helpen Ervaringsverhaal

HandjeHelpen is een vrijwilligersorganisatie die een hulpvrager en een hulpgever aan elkaar koppelt. Hieronder is het ervaringsverhaal van vrijwilligster Aniek te lezen!

Stappen met een 90-jarige: Vrijwilligerswerk met een kick!

Meneer Revet was al 10 jaar niet meer in het centrum van Utrecht geweest

“Wat leuk dat je er weer bent!” Dat hoort vrijwilligster Aniek altijd als ze de 90-jarige meneer Revet bezoekt. Meneer Revet is halfzijdig verlamd en komt hierdoor bijna niet meer buiten. Twee keer per maand komt Aniek met plezier bij hem op bezoek. En omdat meneer al 10 jaar niet meer in de binnenstad van Utrecht was geweest, zijn ze daar laatst samen naar toe gegaan. Het was de dag van zijn leven. 

Samen met Aniek stapte hij in zijn duwrolstoel op de tram en bezocht de binnenstad. Aniek: “Dat gaf een enorme kick! Het was een heel avontuur; met de rolstoel overal zien te komen. En het was voor meneer echt een cultuurshock. Alles was zo veranderd. Hij herkende het station en Hoog Catharijne niet meer. We hebben het Stadskantoor, het Bolletjesdak en de andere bebouwing bekeken. Maar ook de grachten en we pikten een terrasje op de Neude. Bij bakker Wammes gingen we nog even langs, dat waren zijn oude buren. Via de Mariaplaats gingen we met de lift over de nieuwe voetgangersbrug richting huis. Het was een supermooie dag, qua weer en qua samenzijn.”

Meneer Revet is nu minder eenzaam en ik maak zijn wereld wat groter. Het geeft veel voldoening om bij hem te zijn en leuke dingen te doen.

Aniek wil er graag voor een ander zijn en is in maart gestart als vrijwilligster bij Handjehelpen. De Utrechtse vond op de site een vacature die perfect past in haar drukke bestaan. Ze koos ervoor om meneer Revet te bezoeken omdat hij veel binnen zit, hij dichtbij haar woont en heel flexibel is in zijn afspraken.

“Eigenlijk heeft hij altijd tijd en het is dankbaar werk om hem te beoeken. Meneer Revet is nu minder eenzaam en ik maak zijn wereld wat groter. Het geeft veel voldoening om bij hem te zijn en leuke dingen te doen. En ook tussen de regels door laat hij altijd merken dat hij het fijn vindt dat ik er ben. Oprechte aandacht is zo belangrijk. Ik kan iedereen dit leuke vrijwilligerswerk aanraden. Je kunt er altijd wel een gaatje voor vinden in je agenda,” aldus Aniek.

Wil jij ook iets betekenen voor een ander? We zoeken nog studentvrijwilligers voor mensen zoals Meneer Revet. Kijk dan eens op www.handjehelpen.nl en zoek een leuke match. Dan geef je jezelf én een ander een kick. Bovendien is vrijwilligerswerk een waardevolle aanvulling op je C.V.

 

Handjehelpen gelooft in een wereld waarin mensen zich inzetten voor elkaar. Onze vrijwilligers en stagiairs zetten zich in voor kinderen en volwassenen met een beperking of een chronische ziekte die thuis wonen. Wij zijn er ook voor (overbelaste) mantelzorgers. Handjehelpen biedt flexibel vrijwilligerswerk dat past in elke agenda. Je bepaalt zelf wanneer en hoe vaak je vrijwilligerswerk doet.