Skills Lab & Career Services

Skills Lab

De Universiteit Utrecht biedt via het Skills Lab allerlei trainingen en cursussen aan voor het ontwikkelen van je academische vaardigheden, zoals goed leren schrijven en overtuigend presenteren. Als student aan de universiteit kan je je inschrijven voor deze cursussen. Als eerstejaars heb je zelfs recht om eenmalig gratis deel te nemen aan een training of cursus. Voor een overzicht van het totale aanbod van Skills Lab klik je hier  of kan je langsgaan op de tweede verdieping in de Universiteitsbibliotheek (kamer 2.45).

Career Services

Zoek je na je studie ISW een baan die goed bij je past en wil je je hier goed op voorbereiden? Via Career Services van de Universiteit kun je een persoonlijk stappenplan opvragen en advies krijgen over wat de mogelijkheden zijn binnen je opleiding.  Career Services heeft gedurende het jaar een doorlopend aanbod van trainingen.

Doorlopend aanbod
Career en CV coaching

Wanneer: wekelijks, zie: students.uu.nl/fsw/careerofficer

Wat: 1 of meerdere individuele loopbaancoachingsgesprekken (vragen als: welke stappen kan ik nemen richting een leuke baan? wat wil ik straks?), CV coaching en proefsollicitatie (aan de hand van je eigen (stage)vacature)

Door: Remko van de Kamp, Career Officer FSW

Trainingen

Wanneer: 40 trainingen elk blok, zie: students.uu.nl/trainingen-van-career-services

Wat: 7 trainingen in Nederlands en Engels: Zelfanalyse voor loopbaan, Transferable skills, Arbeidsmarkt verkennen & netwerken, LinkedIn, CV & Motivatiebrief schrijven, Sollicitatiegesprek voorbereiden, Bewust & effectief werken

Overlap met FSW Career Training uit de mastercursus Academic Professional: Sollicitatiegesprek voorbereiden (geheel) en CV & Motivatiebrief schrijven (deel over cv)

Online tests, tips, video’s & video roleplay

Wanneer: 24/7, zie: students.uu.nl/careerservices

Wat: verschillende career orientatietests, instructievideo’s cv & motivatiebrief & alumnitool LinkedIn, sollicitatie- en netwerktips en video roleplay via TrainTool: students.uu.nl/career-services/traintool-hoe-werkt-het

Vacatures: baan, stage en vrijwillig

Wanneer: 24/7

Wat: UU-breed (filter is mogelijk) – uu.jobteaser.com/nl/ en FSW-breed – http://vacatures.fss.uu.nl/

Voor vrijwilligerswerk, zie ook: students.uu.nl/naast-de-studie/community-engagement

Daarnaast worden er ook een aantal activiteiten gedurende het jaar georganiseerd door Career Services in samenwerking met de studieverenigingen van de Faculteit Sociale Wetenschappen.

Specifiek voor FSW – What’s Next?! explore your future @FSW

Wanneer: april en mei

Wat: 2 weken lang biedt de faculteit ism studieverenigingen, alumni en bedrijven activiteiten op het gebied van zelfanalyse, werkveldorientatie (bedrijfsbezoeken, alumni) en skills voor de arbeidsmarkt aan.

LinkedIn foto & CV check op locatie

Wanneer: november en april

Wat: 3 dagen lang worden er in het Koningsbergergebouw, Educatorium en Universiteitsbibliotheek Binnenstad cv checks en LinkedIn foto’s aangeboden.

Future Proof Skills

Wanneer: november en april

Wat: verspreid over een maand bieden +- 12 bedrijven elk een workshop aan in professionele vaardigheden (o.a. projectmanagement, klantgerichtheid, assessments doen en ondernemerschap). Deze workshops vinden zo veel mogelijk plaats bij het bedrijf zelf.

Careers Day UU

Wanneer:

Wat: meer dan 80 verschillende organisaties presenteren zichzelf via workshops, individuele gesprekken en een bedrijvenmarkt. Er zijn voor elke faculteit potentiele werkgevers, waaronder voor FSW: gemeentes, adviesbureaus, detacheringsbureaus, ministeries en organisaties die je als startend ondernemer ondersteunen

Voeg ‘Career Officer Social Sciences’ toe aan je LinkedIn profiel en ontvang (stage)vacatures en notificaties over trainingen en evenementen. Voor meer informatie over Career Services klik je hier . Heb je vragen of opmerkingen? Mail naar studieinhoudelijk@svversatile.nl.